torstai 29. syyskuuta 2016

Lyhyt päivitys:

Perheeseemme on liittynyt kaksi uutta tulokasta: piilovalkkari tai -pastellikasvo "Mana" - DEA Quetzalcoatl Ida-Emilialta ja puna-opaali/isabel kanarialintukoiras Tiiti. Esittelen heidät paremmin, kun kameran laturi ja aikaa löytyy.

Havu ja Möökö pääsevät vihdoin pesimään lokakuussa, kun viimeiset putkiremontin häiriötekijät saadaan pois. Kokeilen samalla myös saisivatko Tikru ja Milja aikaiseksi omia munia, jotka voisi tarvittaessa siirtää kokeneelle hopeaparille, jotka ovat tehneet aina hyvin pieniä poikueita. Tämä saattaa olla Havulta ja Möököltä viimeinen tai viimeisiä poikueita, sillä seuraavaksi niiden pojat alkavat olla valmiita omiin pesimisiin ja siinä välissä voin antaa mahdollisuuden muille pariskunnille. Poikasille on paljon alustavia varauksia, mutta etenkin hopeita voi vielä kysellä, jos toivotut sukupuolet eivät mene yksiin.

Piu saattaa olla hedelmätön, koska se ei lukuisten omavaltaisten yritysten seurauksena ole saanut aikaan hedelmöittyneitä munia, vaikka sillä on ollut kaksikin koirasta (Cedric ja Naava).

Siniviiriäispoikasia on vielä muutama vailla kotia. Etenkin pariton kultainen kukko kaipailee jo omaa pariaan. Se majoittui pitkään toisen kukon kanssa ilman ongelmia.

Valitettavasti valkoinen kodinvaihtajana tullut kukko Hanki menehtyi yllättäen. Se oli valkoisten ja valkokirjavien poikasten isä. Hanki pääsi lepäämään lehtoon metsän reunaan muiden hautojen viereen. Kurjaa, kuinka monta hautakiveä siellä jo on.

2 kommenttia:

  1. Onko vielä kahta siniviiriäistä kotia vailla? Terveisin Paula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on! Valkoinen kukko ja valkosiipikirjava kana (tavallinen, jolla muutama valkoinen sulka) vapaana. Ne ovat valmis pari, mutta sukulaisuussuhteen takia niiden ei voi antaa keskenään pesiä. Ota yhteyttä sähköpostitse, jos olet kiinnostunut! :)

      Poista