tiistai 27. joulukuuta 2016

D-poikue rengastettu

Tulipa hyvään aikaan hetki sellaiselle suursiivoukselle, jossa lintujen kaappikin tuli käytyä läpi: Löysin vanhoja isompia renkaita, joilla sain juuri ja juuri rengastettua toisiksi vanhimman poikasen. Niissä on nyt aivan käsittämättömän vääriä numeroita ja vuosilukuina -12 ja -13, mutta ainakin poikaset saa nyt kirjattua rekisteriin ja niissä on minun tunnukseni. En tosiaan tajunnut aikaisemmin edes omistavani näin vanhoja renkaita, joista kaksi oli vieläpä ruostumatonta terästä.

Valitettavasti Möökö on nyppinyt vanhempia poikasia, joten tein hyvin harkitun päätöksen ja siirsin sen pois pesityspuolelta. Neljä poikasta voi olla haaste ainoastaan yhdelle emolle ruokkia, mutta Möökö aiheutti liian suuren pettymyksen tässä viimeisessä pesinnässään, enkä halua ottaa riskiä, että rikottujen sulkatuppien kautta pääsee bakteereita poikasten verenkiertoon. Nyt vain pitää yrittää samalla antaa Havulle riittävä pesintärauha, mutta tarkistaa säännöllisesti, että poikasten kuvuissa on tarpeeksi ruokaa. Toivon vain suuresti, ettei Aie tai Aatos jatka tätä typerää parturointiperinnettä. Möökö on kuitenkin hyvin kesy, ympäristöönsä tottunut, kokenut pesijä ja saa vielä lisäjodiakin, joten nyppimisen ei pitäisi johtua erityisesti stressistä, vaikka tulee sitä kuitenkin itseäänkin syytettyä.

Poikaset ovat onneksi terveitä ja ovat ottaneet siivoamisen ja rengastuskäsittelyn erittäin hyvin - kuten ilmeistä näkee: :)

Diminuendo on hyvin vaalea dominoivahopeakoiras. 

Deduktio sai renkaansa isoveljen valvonnassa. 

 Valkokasvoiselle Dadalle Eikun tämähän on De Facto!
- eli sille tulee paljon valkoista siipiin.

 Diminuendo narskutteli rauhallisena ja pääse kuvauksen jälkeen
pumpulipuikkoavusteiseen nokanputsaukseen.

Kädestä sai kivasti tukea nuokkumiseen.

Deduktiota haukotuttaa. Etualalla Dada.


Koko porukka valmiina palaamaan pienen putsauksen
jälkeen takaisin pönttöön. Dadakin näyttää aika vaalealta hopealta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti