maanantai 21. elokuuta 2017

Taidenäyttely


Taidenäyttely osoitteessa Mannerheiminkatu 15, Naantali (vanha kaupunki), galleria-ateljee Kristiina Turtonen
ke-su 3.9.2017 saakka (poikkeuksellisesti 23.8. klo 17 saakka)

Näyttely koostuu minun ja kumppanini Otto Turtosen teoskokonaisuuksista
Tervetuloa!

Olen seurannut yli kymmenen vuoden ajan aktiivisen lemmikkilintuharrastukseni osana keskustelua linnuista häkeissä. Samaan keskusteluun ottavat osaa ne, joiden mielestä vapauden symbolia ei saisi rajoittaa minkäänlainen este ja toisaalta ne, joiden pienen koristehäkin malli pohjautuu kulttuurihistoriaan, elokuviin ja kitschiin. Animaatio-ohjaajana olen huomannut festareilla kilpailevien lyhytanimaatioiden viljelevän – joskus huolimattomastikin – kaunista, mutta ongelmallista pientä pyöreää häkkiä osana kerrontaa ja kuvitusta. Osa käsittää tämän pienen pyöreän häkin vertauskuvallisesti samalla, kun näkee tällaisissa pidettävän edelleen eläviä lintuja: Köyhissä maissa lähes yksinomaan, toisinaan myös kauhistuttavan lähellä. Mutta saako lintua pitää häkissä, jos häkki on huoneen, talon tai stadionin kokoinen? Otammeko keskustelussa huomioon todellisen linnun tarpeet ja hyvinvoinnin vai näemmekö me häkissä koristeen tai jopa itsemme? Näyttelyssäni käsittelen näitä aiheita. 

"Inhimillistämisen taakka", sekatekniikka

"Ovi", tussi ja vesiväri


 Otto Turtonen on tehnyt valokuvateoksia kolmiulotteiselle pinnalle

Tämänvuotinen  tussilla ja vesivärikynillä tehty harakkatyö, joka ei ole osa näyttelykokonaisuutta.

Tässä vielä viestinnän opinnäytetyöni, joka käsittelee osittain samaa aihetta: http://www.theseus.fi/handle/10024/114108

Teen myös muotokuvia esimerkiksi lemmikkilinnuista lyijykynällä, sekatekniikalla, akryyleillä tai öljyväreillä. Ota yhteyttä myllykangas.elina at gmail.com!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti