lauantai 10. lokakuuta 2015

Kolme uutta komistusta

Tikru kerjäämässä rapsutuksia


Pitkäaikainen ystäväni lintuharrastuksestani pyysi minua ottamaan pitkäaikaishoitoon muutaman linnuistaan, kun hänellä on liian vähän aikaa opintojen takia pitää niille seuraa. Meille siis muutti kaksi rapsutettavaa harlekiinia Veeti ja Tikru sekä komea valkokasvo-kaneli-harlekiini-helmiäinen Cedric. Lintumäärän lisääntyminen yhtäkkiä niin rajusti tuntui aluksi pieneltä järkytykseltä, mutta kun linnut alkavat löytämään paikkojaan parvesta, aviaariossa on rauhallista. Täytyy pitää vain huoli, että kaikki käsinruokitut tulee rapsutettua päivittäin tasapuolisesti. :> Veetistä ei tullut yhtään kuvaa, sillä se vietti kuvaushetken päässäni.

Piu ja Naava on tosiaan pesimässä. Poistin jonkin aikaa sitten muutaman tyhjän munan pöntöstä, eikä uusia ole vielä tullut. Pari kuitenkin touhuaa pöntön ympärillä ja parittelee, joten toivon tämän yrityksen onnistuvan paremmin kuin keväällä.

Myös pesityssiipeen eristetty yksinäinen kana Vaapukka alkoi hautoa rakentamassaan heinäpesässä, johon siirsin kukon kanssa asustelleen Rahkan pari viikkoa säilytyksessä olleita munia. Vaikea sanoa tuleeko niistä vielä jotain. Rahka on alkanut rikkomaan ja syömään munia, joten hedelmöittyneiden munien saaminen haudottavaksi voi vaatia hieman kikkailua.

Erittäin kaunis ja ryhdikäs Cedric, jota ehkä yritän jossain vaiheessa pariksi Havulle
Cedric muistuttaa hyvin paljon valkokasvo-dominoivahopeitani, koska kadonnut
 helmiäinen tekee liukuvärityksen sulkiin. Cedric on samanvärinen kuin Filo,
mutta värisävy on paljon vaaleampi.
Cedric ei tule kädelle, mutta pyytää silti rapsutuksia.

Cedriciä näyttää kiinnostavan pesityshäkissä oleva Piu, jonka on kasvattanut sama omistaja Tea.
Tikru on Ida-Emilia Kaukosen käsinruokkima harlekiini.
Uusi viiriäiskukkoni Rahka Möökön kanssa ruokailemassa. Molempien väritys on hopea.
Tässä ennen Bambin muuttoa otetussa kuvassa näkyy hyvin sen herkkä väritys.
Ainaista hämmästystä komeudessaan aiheuttava Havu, hopeapoikieni äiti.
Pöhkö Piu...

Lopuksi muutamia kuvia viidakostani, joka tuottaa myös linnuille chilejä, basilikaa, malabarin pinaattia ja satunnaisia muita tuoreruokia:
Tikru

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti